Concertagenda (slechts een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar!)

26

NOV

15:00

Dana Zemtsov - Altviool

Bartok, Piazzolla, Bloch, Kugel/Paganini


De jonge Dana Zemtsov, één van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie, speelt ter voorbereiding op haar CD opnames met het Estse Nationale Orkest o.l.v. Daniel Raskin klassiek repertoire voor altviool bij Podiumkunsten Emmakade. Op het programma staan Carnevale di Venezia van M.Kugel/Pagnini, Baal Shem, Nigun van E.Bloch, het Altvioolconcert van Bartok en de Gran Tango van Piazzolla. Dana won vele prijzen op concoursen, speelde als solist al in het Amsterdamse Concertgebouw, in het Utrechts Kamermuziekfestival en in Carnegie Hall, New York.


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur.

14

JAN

15:00

The One and Only James Oesi

Contrabas Solo: Bach, Vasks, Carter, Rabbath


Hij is er weer, the one and only James Oesi, solo contrabassist! Met veel plezier ontvangt Podiumkunsten Emmakade opnieuw deze fantastische musicus die inmiddels niet meer weg te denken is in de klassieke en contemporaine muziek wereld. Als één van de weinige contrabassisten concentreert hij zich op de contrabas als solo instrument, en doet dat met zoveel passie dat hij een zeer graag geziene gast is in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg, Bach Festival Dordrecht, Festival Wonderfeel en inmiddels ook zijn eigen Dutch Double Bass Festival heeft in Den Haag, waarvan in mei ’17 de eerste editie was. James is ook regelmatig op tv te zien bij o.a. Vrije Geluiden en Podium Witteman.


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur

11

FEB

15:00

Trio Kodama

Musici van het Residentie Orkest


Trio Kodama zal op 11 februari 2018 verschillende strijktrio’s ten gehore brengen bij Podiumkunsten Emmakade. Het internationale ensemble bestaat uit drie enthousiaste musici van het Residentie Orkest Den Haag die naast hun orkestbaan met veel plezier kamermuziek spelen. De Japanse violiste Momoko Noguchi, de Duitse altvioliste Elisabeth Runge en de Tsjechische celliste Mileva Fiavola maken deze zondagmiddag tot een onvergetelijke “Haagse muzieksalon”.


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur.

18

MRT

15:00

Eau – Sounds of Water

Roessler, Tchaikovsky, Cage e.a.


Akane Takada, piano

Leonie Roessler, componist, soundtracks


Componist Leonie Roessler en de virtuoze pianiste Akane Takada presenteren een kleurrijk programma rond het thema water. Hun project begon toen de componiste tijdens haar Artist Residency in Zwitzerland geluidsopnamen maakte van water dat van de bergen naar beneden stroomt. Elk stroompje heeft zijn eigen geluid, toonhoogte en soms zelfs melodie. Het eerste deel van het concert bestaat uit Roessler’s composities voor soundtrack en piano. Daarna klinkt er muziek over water van componisten als Tchaikovski en Cage. De musici vertellen ook enthousiast over de achtergrond van deze werken.


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur.

22

APR

15:00

Ratatouille Harpsoon

Emmiko Groenemeijer, harp

Joeri Deckers, fagot


Zoals de titel van het programma al een beetje verraadt, zullen de jonge harpiste Emmiko Groenemeijer (1990) en fagottist Joeri Deckers een zeer divers en aanstekelijk concert geven. Ze spelen muziek uit allerlei stijlperiodes. HarpSoon is een Harp & Fagot duo, dat vastberaden is om het land kennis te laten maken met deze unieke combinatie van instrumenten en prachtige klankkleur. Podiumkunsten Emmakade draagt daaraan graag haar steentje bij en laat het Haagse publiek graag kennis maken met dit sprankelende duo!


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur.

27

MEI

15:00

Liedrecital Bariton Patrick Pranger

Patrick Pranger, bariton

Bert Mooiman, piano


Locatie: Koningin Emmakade 139, Den Haag (Podiumkunsten Emmakade).

Welkom vanaf 14.30 uur.

Reserveren

Anderen over onze voorstellingen:

Hele leuke en bijzondere middag gehad bij Podiumkunsten Emmakade samen met mijn buurvrouw. Prachtige muziek in een fijne ruimte. Bijzonder om van zo dichtbij te horen. Heel gastvrij ontvangen en na afloop gezellig een drankje gedronken.

Maaike

Heel veel dank voor de fijne middag in jullie mooie pand, temidden van zoveel aardige mensen!

Femke

Hartelijk dank voor de mooie locatie, het enthousiaste publiek, de goede verzorging en de lekkere wijn en hapjes. Het was fantastisch!

Marinke

Wat een warm bad! Dank voor jullie goede zorg.

Marian

Veel dank voor de gastvrijheid en wat een geweldig podium hebben jullie gecreëerd! Hopelijk zijn er nog lang podiumkunsten aan de Emmakade.

Katharina & Arnold

Wat een fijne vleugel, mooie entourage én spotlights. Maar bovenal een warm ontvangst en persoonlijke sfeer. Een middag die we niet snel vergeten.

Peter